Zussen blazen oud terrein in Rilland nieuw leven in!

Zussen blazen oud terrein in Rilland nieuw leven in!

foto PZC
De zussen Ankie (l) en Linda Dingemanse werken bij het bedrijf van hun vader Adri. Ankie heeft daarnaast onlangs een bedrijf opgericht dat promotietrailers voor evenementen gaat verhuren. Fotograaf Marcelle Davidse/ Locatie Rilland

RILLAND – Nu staan er alleen nog tanktrailers voor vervoer van olieproducten op het voormalige Nedexco-terrein in Rilland.

Straks komen daar ook speciale opleggers bij, die zijn om te toveren tot complete beursstands of promotiewagens bij evenementen.

Drie jaar na het faillissement van koeltransporteur Nedexco, heeft het twee hectare metende bedrijfsterrein een nieuwe eigenaar. Dingemanse Trucks & Trailers uit Hoogerheide, een Brabants bedrijf met Zeeuwse roots gebruikt de kavel langs de A58 als opslag voor tanktrailers waar producten als benzine, diesel en bitumen in kunnen worden vervoerd.

Linda Dingemanse (26), dochter van directeur Adri en werkzaam als verkoopster vertelt dat het bedrijf al enige tijd op zoek was naar ruimte om uit te breiden. “We kopen gebruikte trucks en trailers in, voornamelijk in Frankrijk en Spanje. Vervolgens verkopen we ze door, vooral aan bedrijven in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Voor die verdere bestemmingen worden ze verscheept, dan zit je hier goed midden tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam.”

Alleen de tanktrailers zijn naar Rilland verkast. In Hoogerheide staan de trucks zelf en opleggers die geschikt zijn voor transport van bulkmaterialen, voedsel en chemicaliën.

Het terrein van Nedexco is vooral gekocht voor de opslag. “Het kantoorpand hebben we niet direct nodig, al gaat waarschijnlijk één verkoper naar Rilland”, zegt Linda. Die krijgt dan in elk geval gezelschap van haar zus Ankie (29). Zij richtte deze week een nieuw bedrijf op dat binnenkort vanuit Rilland opereert: PromoTrail.

De onderneemster is afgestudeerd in media en entertainmentmanagement en gaat opleggers verhuren die in mum van tijd om zijn te bouwen tot beursstand of promotiewagen op grote (sport)evenementen of feesten. Een kans die zich voordeed toen plotseling extra kantoorruimte beschikbaar kwam in Rilland.

Ankie: “En mijn vader kwam deze trailer toevallig tegen in Spanje waar hij werd gebruikt bij Formule-1-wedstrijden.” Onder de vlag van PromoTrail wordt de oplegger straks in binnen- en buitenland verhuurd.

“Wij zorgen voor transport en op- en afbouw en kunnen ook catering leveren. Of alles inpakken in de kleuren van het bedrijf dat ons inhuurt.”

bron:http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/zussen-blazen-oud-terrein-in-rilland-nieuw-leven-in-1.4969604
door Joeri Wisse/ PZC.nl

www.dingemanse.nl

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *